Over ons

Historie, werkwijze & ons team.
Op deze pagina leest u er meer over.

Over ons

Visie

Fiducia is Latijns voor vertrouwen. En dát is precies waar wij voor staan. Vertrouwen als basis voor een professionele samenwerking. U kunt ervan uitgaan dat uw administratieve en fiscale zaken bij ons in goede handen zijn.

Niet voor niets is onze missie: wederzijds vertrouwen is de basis voor ons advies!

Historie

Fiducia Accounting is in 2014 begonnen als JRCO (John Rademacher Consultancy). In het begin lag de nadruk van de dienstverlening op interimwerkzaamheden bij opdrachtgevers als Hoofd Administratie of Financial Controller.

Om niet afhankelijk te zijn van één soort dienstverlening werd ook gestart met het geven van trainingen in de Office-applicaties Excel en Word.

In de loop der jaren werden de vorengenoemde diensten uitgebreid met een aantal administraties van kleinere ondernemers. Deze dienstverlening kreeg in 2018 een flinke expansie door overname van de klantenportefeuille van een collega.

Sinds september 2019 is het kantoor gevestigd in De Heerenhof, een monumentaal, gerestaureerd Landgoed waarin gastvrijheid en comfort centraal staan. Kenmerken waar wij ons goed bij kunnen aansluiten.

Werkwijze

Fiducia Accounting werkt doorgaans op basis van vaste prijsafspraken. In deze prijsafspraak is helder en duidelijk vastgelegd welke dienstverlening gewenst is en wordt verricht. Over de inhoud van die dienstverlening voeren wij vooraf een goede discussie, waarmee problemen achteraf veelal wordt vermeden.

Heeft u financiële vragen? Stel deze gerust, dit zit namelijk in de afgesproken prijs. Wij houden van open en transparante communicatielijnen met u. Zo weten beide partijen wat ze aan elkaar hebben.

Is uw vraag specifiek van aard en/of leidt ons advies tot bijzondere werkzaamheden, dan geven wij u vooraf een raming van onze werkzaamheden en kosten. U komt dan niet achteraf voor verrassingen te staan.

Interesse?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek! Telefoon: 043 – 820 0627.

Ons team

Ons team bestaat uit vijf personen:

John Rademacher

John Rademacher

Bas Pleijers

Bas Pleijers

Micha Lesger

Micha Lesger

Karin Bormans

Karin Bormans

Cynthia Bessems

Cynthia Bessems

John Rademacher

John begon in 1985 zijn carrière bij AZL te Heerlen waar hij 18 jaren gewerkt heeft op de financiële administratie voor pensioen- en beleggingsfondsen, waarvan de laatste 10 jaren als coördinator van een team dat verantwoordelijk was voor de jaarrekeningen van deze klanten.

In 2003 maakte hij de overstap naar de Mourmansgroep (grondleggers van snackgigant Mora) om daar als Controller werkzaam te zijn. In die periode heeft hij zich vooral beziggehouden met het organiseren en herstructureren van de tot deze groep behorende entiteiten.

In 2008 maakte John de overstap naar GP International Holding N.V., een internationaal georiënteerd bedrijf op het gebied van natuurlijke voedingssupplementen. In deze organisatie was John als assistent controller en hoofd administratie actief.

Vanaf eind 2011 vervolgde John zijn loopbaan bij Credit Life International N.V. als hoofd administratie. Nadat de toenmalige directie aankondigde, dat de Nederlandse activiteiten door de Duitse holding zouden worden overgenomen, heeft John in 2014 de stap gezet om als zelfstandig interim financial aan de slag te gaan.

John’s voornaamste aandachtsgebieden zijn accounting, controlling, fiscaliteit en automatisering, waarbij de overige belangrijke aandachtsgebieden in een onderneming niet uit het oog worden verloren.
Door zijn brede kennis en belangstelling, signaleert John snel problemen, benoemt deze en vertaalt theoretische oplossingen naar de praktijk.

Citaat van John: “Het directe menselijke contact, liefst met een beetje humor, zorgt ervoor dat ik een goede interactie heb met de mensen waarmee ik samenwerk”.

Karin Bormans

Karin is sinds 1 maart 2022 ons team komen versterken. Karin heeft als opleiding na de MEAO de HEAO gedaan en nadien naast haar baan bij de Servatius Woningstichting een controllersopleiding gevolgd aan de Bestuursacademie in Tilburg.

Bij Servatius Woningstichting was zij als controller voor het team Wonen verantwoordelijk voor de planning & control cyclus. Van begroting middels tussentijdse rapportages tot jaarrekening. Ook nam zij de verplichte verantwoordingscijfers voor het CFV en WSW onder haar hoede.

Na een reorganisatie bij de woningstichting werd zij gevraagd voor diverse ad interim klussen. Van het opnieuw inrichten van een financiële administratie tot het vervangen van een controller en van het meewerken aan een jaarrekening tot het opzetten van een nieuw managementinformatiesysteem. De diversiteit van de klussen en de afwisseling in het soort bedrijven sprak haar enorm aan.

Wat haar aantrekt bij Fiducia Accounting is de afwisseling in de werkzaamheden en de ontzorging van de klant in zijn of haar financiële administratie zodat hij of zij kan doen waar hij of zij goed in is…. ondernemen!

Micha Lesger

Micha is na de HAVO gaan werken bij het NBBS, tegenwoordig een specialist in verre reizen, als administratief medewerker. Na een kort jaartje als telefoniste bij ESTEC, het European Space Research and Technology Centre in Noordwijk, vond Micha een nieuwe uitdaging in haar eigen horecazaak.

Na de geboorte van haar kinderen, heeft zij de organisatie op zich genomen van het recreanten ijshockey in haar toenmalige woonplaats. Toen de jongste naar school ging, vond Micha een nieuwe uitdaging in vrijwilligerswerk voor het IVN.

Na een aantal opleidingen als natuurgids en watergids, ontwikkelde Micha lessen voor basis- en middelbare scholieren, wat vervolgens resulteerde in het geven van lessen aan deze groepen.

Naast haar baan als administratief medewerker, heeft Micha de Hbo-opleiding SPD gevolgd. Na een aantal jaren in het vastgoed te hebben gewerkt bij Ortmans Vastgoed Services te Ubachsberg, is Micha vanaf september 2019 bij Fiducia Accounting werkzaam.

Bas Pleijers

Na de opleiding MDS is Bas vele jaren in de detailhandel werkzaam geweest. Na ruim 20 jaar heeft hij een carrièreswitch gemaakt en is als commercieel medewerker binnendienst aan de slag gegaan bij Deli XL in Geleen.
Nadat hij daar overtallig was, heeft hij de overstap gemaakt naar stichting LVO als administratief medewerker.

Na het volgen van een aantal administratieve cursussen, heeft hij nu de overstap gemaakt naar Fiducia Accounting, waar hij als administratief medewerker de administraties van met name onze MKB-klanten verwerkt.

In het dagelijks leven bekleedt Bas een aantal bestuursfuncties, die hij met veel liefde vervult. Zo is hij onder meer bestuurslid van Stichting KCC, wat voluit staat voor Stichting Kleeberg Cycling Classic, een groep wielerliefhebbers uit Zuid Limburg die jaarlijks wielerwedstrijden organiseren.

Cynthia Bessems

Vanaf januari 2024 ben ik werkzaam bij Fiducia Accounting.

Na mijn studie Rechten aan de Universiteit Maastricht heb ik een aantal jaren bij verschillende instanties gewerkt waaronder de belastingdienst en het UWV.
In 2015 ben ik bij het bedrijf (bouwadviesbureau) van mijn partner gaan werken waar ik de administratie verzorg en ook enig bouwkundig tekenwerk uitvoer.

Toen mijn kinderen allebei naar school gingen, wou ik weer wat meer gaan werken en kwam ik terecht bij Fiducia Accounting. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit de financiële administratie voor zorgresidenties.